Terugblik eerste bijeenkomst en vooruitblik thema 27 februari

De eerste Pennenhelden bijeenkomst zit erop. Gisteravond kwamen 9 dappere en creatieve schrijvertjes samen in de Bibliotheek in Veenendaal. De opdracht was: schrijf een verhaal waarin je een magisch dier of wezen ontmoet. We vonden het allemaal erg leuk! Alle kinderen zijn van plan om volgende keer weer te komen. Dan gaan we aan de slag met een nieuw thema. Welke dat is, staat onderaan dit artikel.

9 kinderen bij eerste Pennenhelden

Er hadden zich 10 kinderen aangemeld voor de eerste Pennenhelden-bijeenkomst. Helaas was één kind ziek, dus waren we met 9 schrijvers. Lizz, Duco, Boris, Thomas, Evan, Alexia, Eljena, Madelief en Lauren kwamen nog wat onwennig binnen en zochten een plekje aan tafel. De jassen gingen aan de kapstok (Boris hing ‘m liever te drogen over een stoel, mag ook) en al snel was het hartstikke gezellig.

We begonnen met elkaar een beetje te leren kennen. Zo zat bijna iedereen op een andere school en waren er zelfs twee kinderen helemaal uit Bennekom gekomen om erbij te zijn. Superleuk!

Creatieve verhalen en grappige vondsten

Daarna bespraken we het thema van de dag met elkaar en kreeg iedereen zijn of haar eigen Pennenhelden-schrift. Om het verhaal goed neer te zetten vulden we eerst samen een themablad in met vragen. Daarna gingen we aan de slag met het schrijven van het echte verhaal!

Dat was niet altijd makkelijk. Soms liep iemand een beetje vast, maar gelukkig konden we elkaar goed vooruit helpen met goede ideeën en nieuwe inspiratie. En als iemand even niet op een woord kon komen, hielpen we elkaar ook.

Er kwamen allerlei creatieve verhalen en grappige vondsten voorbij. Over vliegende appels, een babbelzieke maan, een pratende eend en zelfs een ruimtereis. De kinderen kunnen thuis verder schrijven aan hun bijzondere verhalen. Ik ben benieuwd wat ik de volgende keer van ze te zien krijg.

Thema volgende bijeenkomst: 27 februari

De volgende pennenhelden is op 27 februari om 18:30 uur in de Bibliotheek in Veenendaal. We hebben gestemd over het nieuwe thema en het is geworden:

Schrijf over een tijdmachine-avontuur. Wat zou je er gebeuren als je terug in de tijd of naar de toekomst zou kunnen reizen?

Kom je ook? Je bent van harte welkom! Kaartjes bestel je op de website van de Bibliotheek.

Vergelijkbare artikelen